Мечтаете ли да се простите с нежеланото окосмяване за много дълъг период от време? Вероятно се чудите кога е най-подходящият момент за това. Искате ли да разберете какво е необходимо, за да започнете да се обезкосмявате с лазер? Прочете следващите редове, в които на вашите въпроси ще отговаря нашата безценна Петя Деспотовска

Кога е най-подходящият период от годината за лазерна епилация

Истината е, че в нашия салон S line Welness&Beauty

използваме лазер от най-ново поколение – Venus Velocity. Тази съвременна лазерна технология позволява третирането дори и на кожа със загар от слънцето. Непосредствено след процедурата, трябва да се следват следните съвети:

  • Да се избягва прекомерното излагане на слънце;
  • Да се използва слънцезащитен крем с фактор не по-малко от SPF15;
  • Около седмица след процедурата върху епилираните с лазер зони не бива да се нанасят ексфолиращи продукти, защото те са предпоставка за кожни раздразнения.

Това означава, че всеки сезон е подходящ за лазерно епилиране, но препоръчителни са зимата и есента.

 

Колко време след епилация с лазер, косъмчетата изчезват завинаги. От колко процедури се нуждаем

Отговорът на този въпрос е строго индивидуален за всеки човек, като тук значение има типа на кожата. В най-общия случай се сбогувате с окосмяването с една процедура-първата. След определен период от време, който също е индивидуален, космите се появяват отново, но те са много тънки и почти незабележими при допир. Може да кажем, че са нужни между 6 и 8 процедури, за да се постигнем трайно обезкосмяване за много дълъг период от време.

Как се подготвяме за лазерна епилация

Много е просто – трябва да не сте си правили кола маска или стандартна епилация около месец преди това. Препоръчително е да сте избръснали зоната, която ще третираме около 24 часа преди самата процедура.

През какъв период от време се правят процедурите

Интервалът от време, през който третираме зоните е 45 дни за следните части на тялото: мишници; интим; корем; ръце. През 90 дни се третират крака, а лицето се третира през 30 дни.

Болезнена ли е епилацията с лазер

Всеки тип кожа реагира различно на лазерната епилация. Със сигурност мога да кажа, че е най -безболезненият метод сред всички останали методи на обезкосмяване, които третират косъма в самия корен: кола маска и епилация. Една процедура с лазер е с продължителност между 5-10 минути. Усещането е по-скоро като убождане с игла, съвсем безобидно е. Предварително ви намазваме с гел, който изстудява, бенките се оцветяват с бял молив, за да не се облъчват с лазера.

Можем ли да се отървем от много светло руси или бели косъмчета

На всички ни е ясно, че перфектната комбинация за лазерна епилация е много тъмни косъмчета с много бяла кожа. Не всеки от нас обаче може да си позволи този лукс. Единственото условие за ефективна лазерна епилация е косъма да е по-тъмен от кожата. Самият лазер Venus Velocity, с който ние работим в нашия салон за красота, е от най-ново поколение и се настройва по фототип на кожата, спрямо това колко е светла тя и колко тъмни са вашите косми. За съжаление, обаче за белите косми и за тези, които са по светли от цвета на кожата, все още няма решение. Не можем да се преборим с тях поради липса на пигмент, най-просто казано: лазерът не ги вижда.

По отношение на цена лазерна епилация, как стоят нещата? По-скъпо ли излиза, отколкото стандартните методи на обезкосмяване

Обезкосмяването с лазер може да се приеме като дългосрочна инвестиция в бъдещето. Само с 6 процедури вие се прощавате с нежеланото окосмяване за много дълъг период от време. Спестявате финансови средства и времеви ресурс, нерви и безпокойство. Изготвяме индивидуални оферти за всеки клиент спрямо типа на неговата кожа и спрямо това от колко процедури ще има нужда. При запитване ще ви бъде направена специална оферта за лазерна епилация. Кампанийно предлагаме и промо цени за епилация с лазер. В момента имаме кампания за 15% отстъпка за всеки нов клиент. За индивидуална оферта за лазерно епилиране не се колебайте да се свържете с нас.